News

NAKIT OD ABONOS DRVETA

Abonos – snaga vode u komadu drveta.

Crobuy Vam predstavlja nakit izrađen od drveta koje se nekad i tisućama godina nalazilo u vodi što je rezultiralo stvaranjem posebnih mehaničkih i kemijskih svojstava koji su utjecali na crnu boju drveta. Abonos drvo je iz nizinskih šuma hrasta lužnjaka, a rijetka su nalazišta u svijetu. Godinama se nalazi u vodi gdje i sazrijeva u plemeniti drvni materijal. Osim starosti i ljepote, abonos je iznimno čvrst zbog posebne tehnike sušenja na zraku čime postaje otporan na vanjske utjecaje što ga čini idealnim za izradu nakita.

Iako se ovaj materijal može koristiti u razne svrhe, kao što su namještaj, figurice i slično, postoji i nakit od abonos drveta.

Naši partneri u svojoj kućnoj radinosti Hermina izrađuju ovaj poseban nakit koji je raritet na tržištu. Od debla do nakita dug je vremenski period, no sve se odvija na autentičnom mjestu, vrlo blizu samog nalazišta ovog dragocjenog drveta. U svom obiteljskom okruženju, stvaraju se ideje, a u kućnoj radionici izrađuju se grubi komadi, koji prema veličini i obliku ubrzo postaju prekrasan nakit. Nekada je to uz pomno odabran dodatak kao što je Lepoglavska čipka, a nekada je istaknuta ljepota drveta.

.