O internetskoj platformi CroBuy

Web shop Crobuy sastavni je dio internetske platforme za plasiranje autohtonih hrvatskih proizvoda.

Nudimo tržišno rješenje koje objedinjuje djela umjetnika i proizvode malih proizvođača u jednu platformu. Crobuy na jednom mjestu omogućava prodaju lokalnih proizvoda OPG-ova, poduzetnika, obrtnika, zadruga i svih drugih zainteresiranih poslovnih partnera, ali i prodaju umjetničkih djela umjetnika u Hrvatskoj i inozemstvu, a trenutno na ovom tržištu ne postoji poslovno rješenje koje objedinjava ove poslovne subjekte. Crobuy je inovativna online platforma sa socijalnim ciljem. Umrežavanjem klastera umjetnika i malih proizvođača želi se omogućiti djelotvornija prodaja i vidljivost njihovih proizvoda i djela. Kao rezultat toga očekujemo poboljšanje njihovih poslovnih rezultata i kvalitetu življenja.

U odnosu na prijašnja tržišna rješenja, platforma osigurava dostavu kupljenih proizvoda na željenu adresu kupca, što uključuje i kupnju umjetničkih djela. Navedena usluga je moguća zbog osiguranja dodatnih mjera predostrožnosti prilikom transporta visoko osjetljivih i vrijednih proizvoda u vidu nabave adekvatnog zaštitnog materijala (MDF materijal). U odnosu na prethodna tržišna rješenja u području programa nagrađivanja vjernosti kupaca, platforma ide korak dalje te daje stalnim kupcima mogućnost izrade umjetničkog djela po narudžbi od željenog umjetnika iz baze platforme telefonski ili e-mail upitom na adresu platforme. Fokusiramo se na jačanje regionalnog razvoja kroz zajedničko plasiranje proizvoda na tržište. Ideja je spajanje malih (OPG) proizvođača domaćih hrvatskih proizvoda i kupaca unutar Hrvatske i zemalja Europske unije.

Crobuy će uskoro nuditi online edukacije poduzetnika uključenih u mrežu suradnika platforme. Jedinstvenost ove platforme može se prepoznati u inovaciji da trenutno nijedan web shop na tržištu ne nudi mogućnost online edukacije, a što Crobuy želi izgraditi kao još jedan oblik socijalnog poduzetništva.

Prednosti platforme su niži troškovi poslovanja u odnosu na prethodna tradicionalna rješenja (sajmovi, umjetničke galerije), olakšavanje izrade i lansiranja njihovih proizvoda popraćeno uslugama edukacije istih unutar platforme radi usavršavanja njihovih poslovnih vještina i osiguranja samoodrživosti, objedinjavanje dosad tržišno izoliranih proizvoda tradicionalne radinosti i unikatnih umjetničkih djela u sklopu jedne platforme.

Sva kupnja i transakcije na Crobuyu su moguće i potpuno sigurne iako je platforma u testnoj fazi. To znači da je u izradi aplikacija prilagođena za pametne telefone, te izrada edukacijskog on line centra za Internet marketing partnera.