Kako je nastao CroBuy

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, osnovana je na inicijativu skupine ljudi kojima je stalo do obrane ljudskog dostojanstva. Neki od njih i sami spadaju u ugroženu skupinu, te svojim životom i djelovanjem žele sudjelovati u izgradnji boljeg društva. Kao kršćani, to činimo uz Božju pomoć. Tako je nastalo Zavjetno hodočašće mladih i branitelja, koje prolazi cijelom Hrvatskom, obilazeći marijanska svetišta i stratišta domovinskog rata. Osim zavjeta, koji je ključna poveznica svih ostalih projekata, prepoznali smo potrebu, te podigli mrežu socijalnog poduzetništva. Tako je nastala platforma Crobuy, koja posluje preko firme MZD.

Ovaj način podrške molitvene, projektne, socijalne i poslovne priče, stapaju se u jedan cilj – pomoći malom hrvatskom čovjeku da svojim radom ostane na svojoj zemlji i živi od svojih ruku u ambijentu u kojem nabolje funkcionira i u kojem je spreman odgajati i buduće generacije.

O internetskoj platformi CroBuy

Crobuy je internetska platforma koja nudi autohtone hrvatske proizvode.

Nudimo tržišno rješenje koje objedinjuje djela umjetnika i proizvode malih proizvođača u jednu platformu. Crobuy na jednom mjestu omogućava prodaju lokalnih proizvoda OPG-ova, poduzetnika, obrtnika, zadruga i svih drugih zainteresiranih poslovnih partnera, ali i prodaju umjetničkih djela hrvatskih umjetnika u Hrvatskoj i inozemstvu. Trenutno na tržištu ne postoji poslovno rješenje koje objedinjava ove poslovne subjekte. Umrežavanjem klastera umjetnika i malih proizvođača želi se omogućiti djelotvornija prodaja i vidljivost njihovih proizvoda i djela. Kao rezultat očekujemo poboljšanje njihovih poslovnih rezultata i kvalitetu življenja. Crobuy je inovativna online platforma sa socijalnim ciljem. Uspjeh ovog ostvarenja  garantira nam osobno istraživanje, koje je nastalo obilaskom cijele RH kroz hodočašće za domovinu Marijanskog zavjeta koje je izgradilo ovu ideju.

U odnosu na prijašnja tržišna rješenja, platforma osigurava dostavu kupljenih proizvoda na željenu adresu kupca, što uključuje i kupnju umjetničkih djela. Navedena usluga je moguća zbog osiguranja dodatnih mjera predostrožnosti prilikom transporta visoko osjetljivih i vrijednih proizvoda u vidu nabave adekvatnog zaštitnog materijala (MDF materijal). Spajanjem malih (OPG) proizvođača domaćih hrvatskih proizvoda i kupaca unutar Hrvatske i zemalja Europske unije te globalnog tržišta ostvarujemo jedan od svojih primarnih ciljeva u kojima se proizvođač fokusira na kvalitetu i proizvodnju, a kupac dobiva autohtonost i kvalitetu.

Prednosti platforme za partnere:

Platforma omogućuje partnerima niže troškove poslovanja u odnosu na prethodna tradicionalna rješenja (sajmovi, umjetničke galerije), čime je olakšana izrada i lansiranje proizvoda.

Unapređivanje poslovnih mogućnosti partnera kroz dodatne edukacije unutar platforme radi usavršavanja poslovnih vještina i osiguranja samoodrživosti.

Objedinjavanjem dosad tržišno izoliranih proizvoda tradicionalne radinosti i unikatnih umjetničkih djela u sklopu jedne platforme postižemo

Crobuy je brand kojemu je cilj ojačati tržište hrvatskih proizvođača i njihovih proizvoda. Zato smo zaštitili Crobuy brand kojim garantiramo kupcima autohtonost i kvalitetu proizvoda.

CroBuy je platforma zamišljena tako da se prepoznati proizvođač fokusira isključivo na kvalitetne hrvatske proizvode, a mi se brinemo za prezentaciju proizvoda i povezivanje s kupcima uz stvaranje prepoznatljivog hrvatskog CroBuy brenda.

Fokusiramo se na jačanje regionalnog razvoja kroz zajedničko plasiranje proizvoda na tržište. Ideja je (rješenje problema) u spajanju malih (OPG) proizvođača domaćih hrvatskih proizvoda i kupaca unutar Hrvatske i zemalja Europske unije.

Cilj je kroz jačanje novog prodajnog kanala za male poduzetnike, omogućiti im povećanje prodaje i proizvodnje te prodaju autentičnih hrvatskih proizvoda. Platforma želi pridonijeti tome da se proizvođač može fokusirati isključivo na proizvode i promoviranje kraja Hrvatske iz kojeg dolazi, a kupac na autohtonost, unikatnost i kvalitetu hrvatskog proizvoda.

Svaki Crobuy proizvod rađen je ručnim alatima i domaćim materijalima. Uvažavajući vrijednost svakog pojedinog proizvoda iza kojih stoji naslijeđe i vrijedne ruke, važno nam je opravdati te vrijednosti, stoga smo se pobrinuli da i sva kupnja i sve transakcije budu potpuno sigurne.

Ako imate proizvod postanite naš partner, ako trebate proizvod budite naš kupac.

Želimo vam dobrodošlicu u našu Crobuy zajednicu autohtonih hrvatskih proizvoda.